tiistai 1. maaliskuuta 2011

Pullaa

Meil oli tänään leivontapäivä. Leivottiin pullaa, munatonta semmosta. Menin toissa viikonloppuna syömään munallista pullaa, kun joulunakin pystyin sellasta syömään, mut kuinka ollakaan, Oiva kutis ja huus koko yön. Ja ihottuma oli taas hurjan näkönen. Mut näissä pullissa ei oo munaa eli voin hyvillä mielin niitä syyä. Eikä se munan puuttumine siinä pullassa maistu yhtään. Jos voitelee muulla kuin munalla, niin se kiiltää vähemmän.


Kimmo osti tuon lautasen - siinä on kuulemma mie ja pojat. Miun pullat ei oo koskaan ollu mitään kaunokaisia. Nää on parhaimmasta päästä.

Ostin täs yks päivä muutaman purkin luomuruokaa Oivalle varalle kaappiin. Sen kummempia pohtimatta, katoin vaa, et siellä ei oo kalaa. Mie oon puol elämääni lukenu ainesosaluetteloita. 15-vuotiaana aloin lakto-ovovegetaristiks ja koitin välttää eläinperäsiä aineita, vuosia myöhemmin hyväkarppasin ja yritin välttää sokeria, isojen poikien synnyttyä oon vältelly mm. natriumglutamaattia, mut sit nyt, kun miulla on allerginen laps, nii en sitä tajunnu tehä. Ensimmäinen purkki: söi mielellään, kohta sen jälkeen raapii naama punasena ja huutaa. Katsaus ainesosaluetteloon kertoo, että siellä on selleriä, joka todennäkösesti noin kuukaus aiemmin aiheutti samaa. Samana päivänä avaan toisen purkin hyvässä uskossa ja taas illalla Oiva raapii ja huutaa. "Saattaa sisältää hieman kananmunaa." Jospa tää ois nyt menny jakeluun, et ne Oivan ruuat pitää kattoa tarkkaan. (BTW, se aiemmin postaamani rasva ei passannu Oivalle sit yhtään, eli jatketaan hyväks havaitulla linjalla - karitevoilla!)Meil on useimmiten juotu Brazilia kahvina. Jokusen kerran on ostettu sitä sinisessä paketissa olevaa reilua kahvia. Nyt ostettiin tätä kokeiluun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti