maanantai 7. maaliskuuta 2011

Keskeneräisyys

Voiskohan olla kohtuutonta toivoa päivää, että mikään ei ois kesken? Haluisin kokea edes hetken sen tunteet, kun kaikki hommat ois tehty, mikään ei rassais päätä ja vois vaan vähän aikaa olla.

Mut ei. Miust tuntuu, et ihan kaikki on kesken koko ajan. Kämppä on yhessä kaaoksessa koko ajan - ja vaik siivois, niin ei mee ku päivä tai kaks, nii on sen näköstä, ku koskaan ei ois siivottukaan. Vaikka tuntuu, et oisin jatkuvasti kuskaamassa tavaroita paikoilleen. Tavaroita pitäs pistää myyntiin, kun sitä vaan tuntuu elävän kauheen röykkiön keskellä. Äitiysvaatteet on kaikkein turhimpia. Oivan vaatteita sais olla yhtenään vaihtamassa isompiin, kun ne jää koko ajan pieniks. Oivalle pitäs myös ommella vaippoja (joo, miulla on puol kaappia vaippoja, jotka ei nyt oikee vaa istu täs vaihees tuolle, ehkä isompana?). Yrttejä ja vihanneksia pitäs laittaa esikasvatukseen. Kimmolle pitäs tehä dödö. Isojen poikien kans alotettiin tammikuussa opettelemaan kirjaimia, mut toistaseks ollaan opeteltu vain kolme. Pyykkejä sais pestä kauheesti, ne pitäs kuivattaa, viikata ja vieläpä saattaa kaappiin asti. Tuokin homma vähenis, ku vaan pitäs ekana pistää n. 80 % vaatteista pois kokonaan. Yks ekonominen suunnitelma vaatis yhteydenottoa johonkin tahoon. Älyttömät läjät kangasta oottavat ompelijaa. Reppukankaat pitäis ommella meitaiksi ennen ku Oiva kasvaa liian isoks. Remontti pitäs tehä ja alakerran yksiö siivota. Yks nojatuoli ja sohva pitäis tuunata käyttökelposiks. Pitäs saaha seittemän oikein lotossa.

Niin kauheesti tekemättömiä asioita, et jos joskus vaikka jotain saakin aikaan, nii se tuntuu tän kaiken rinnalla tosi mitättömältä. Eilen sain laitettua ensimmäiset siemenet multiin: paprikat,chilit ja mansikat. Maaliskuussa istutettavia on jälellä "enää" n. kymmenen pussia. Suunnitelma ruokalistaksi kuudelle viikolle on melkein valmis. Missä ihmeen välissä näitä asioita ehtis sit tehä, kun pitäs nää lapsetki kasvattaa, ruokkia, ulkoiluttaa, koiratkin vaatii ulkoilua ja mielellään haluisivat vielä treenatakin?

Kohta ois isojen poikien synttärit. Pitäs alkaa jo niitä suunnittelemaan. Oiskohan luomussa, munattomassa ja (turhis)lisäaineettomassa Salama-kakussa tarpeeks haastetta? Lisätunnit vuorokauteen on toiveena vanha, mut voisko ne järjestää semmosina, et lapset vielä sillon nukkuis?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti