maanantai 3. maaliskuuta 2008

Tietoisku

Toiset ei vaan osaa arvostaa muiden ihmisten päätöksiä ja väkisin tyrkyttävät omia näkemyksiään muille. Ja taas se nähtiin. Tällä kertaa ongelmana on mein valitsema synnytyssairaala (HUOM. meille tää ei oo ongelma).

Nykyihmisiä (homo sapiens) on ollut maailmassa n. 200 - 250 000 vuotta [1]. Aika pitkä aika. Helsingin Naistenklinikka valmistui v. 1934 [2]. Tämä tarkoittaa sitä, että ennen Naistenklinikan valmistumista nykyihmisiä ehti olla maailmassa n. 198 066 - 248 066 vuotta. Koska ihmisiä on tällä hetkellä kuutisen miljardia ja yksi ihminen ei elä juurikaan yli 120-vuotiaaksi, tuona aikana ihmiset on joutuneet lisääntymään hyvin, hyvin monta kertaa. Ja tämä lisääntyminen on onnistunut ILMAN Naistenklinikkaa. Naistenklinikan aikanakin vain onnettoman pieni osa maailman ihmisistä lisääntyy Naistenklinikalla. Ja terveitä lapsia syntyy silti. Oma isoäitinikin synnytti monta tervettä lasta saunassa, vaikka tuo suuri ja mahtava Naistenklinikka oli jo olemassa.

Myö - kuten suurin osa maailman raskaana olevista pariskunnista - ei valittu Naistenklinikkaa tulevien vauvojemme synnytyssairaalaksi (joskin joudumme sinne, jos vauvat aikovat syntyä ennen 36. raskausviikkoa). Eikä se tarkoita sitä, että jotenkin vihattaisiin tuota sairaalaa tai meillä olisi jotain sitä vastaan. Jostain kumman syystä ihmiset tuntuvat tuomitsevan päätöksemme ja tuntuu kuin olisimme viemässä lapsiamme teuraalle, kun haluamme synnyttää lapsemme muualla. Haloo, elämme 2000-luvun Suomessa, emme missään kehitysmaassa (jossa - kas kummaa - saattaa myös syntyä terveitä lapsia)! Jos joku välttämättä kaipaa synnytystä Naistenklinikalla, niin hommatkoon omat lapsensa ja synnyttäköön ne siellä.

Miulla ei oo tapana tyrkyttää muille miun näkemyksiä, vaikka välillä törmääkin niin järkyttävään käytökseen ja typeriin ratkaisuihin, että oikein hävettää ihmisten puolesta. Ilmeisesti kuitenkin pitäs, ku eikös se "tehkää muille niin kuin toivotte itsellenne tehtävän" oo ymmärrettävissä niin, että ihmiset, jotka mein päätöksiä arvostelee, kaipaa kipeästi meijän arvostelua, kommentteja ja neuvoja elämäänsä?

Niin. Pitäis varmaan laittaa otsaan lappu, jossa varoitetaan räjähdysvaarasta. Nuo raskaushormonit kun tuppaa saamaan aikaan isompia ja pienempiä poksahduksia. Ilmeisesti en vaan tarpeeks selvästi oo raskaana (vyötärönympärys eilen 122 cm).

1 kommentti:

  1. Jenni! Oot ihana! Mua nauratti kauheesti sun teksti. Toivottavasti en oo tyrkyttänyt sulle mielipiteitäni! Ihana oli lukea, miten hienosti pojat siellä kasvaa ja venkoilee, siis se toinen ;) Kohta ne on Inkerin kanssa jo rivissä ähkimässä! Katja

    VastaaPoista