keskiviikko 26. maaliskuuta 2008

Loppu häämöttää?

Viikkoja on takana huikeat 37 (+1) . Enää ei tarttee lueskella keskospalstoja. Vauvat on nyt virallisesti täysaikasia, syntyivät milloin vaan seuraavan viiden viikon aikana.

Viime viikon maanantain neuvolakäynti jäi tän raskauden viimeiseksi: verenpaineita, sokereita ja proteiineja seurataan nyt äitiyspoliklinikalla, jossa käynnit myös tihenevät. Soitin neuvolaan eilen ja peruutin tälle päivälle varatun ajan kuten edellisellä kerralla sovittiin juuri tuon äitiyspoliseurannan takia.

Torstaina oli edellinen kontrollikäynti. Lääkäri oli hieman kokemattoman oloinen, mutta ihan kiva. Vauvat taistelivat taas hanakasti päiden ja vartaloiden ympärysten mittaamista vastaan ja lääkäri sai kunnolla mitattua vain reisiluiden pituudet. Näillä mitoilla saatiin painoarvioiksi n. 2,4 ja 2,6 kg, mutta lääkärinkin mukaan arviot todennäköisesti heittävät aika paljon. Olisihan se hassua, että herra A:n lähes parinsadan gramman viikottainen kasvuvauhti olisi pudonnut vajaaseen sataan grammaan kahdessa viikossa. Kohdunsuu oli pehmentynyt, mutta mittaa edelleen (tällä kertaa) puolisentoista senttiä. Synnytyksestäkin keskusteltiin taas ja tällä kertaa taas spontaanin alatien ja suunnitellun sektion merkeissä. Siis mikäli spontaanisti vauvat ei ala viikkoon 38 mennessä syntymään, niin sit aletaan suunnittelemaan sektiota. Ja viikko 38 alkaa jo ensi viikolla! Ehkä tässä on toivoa, ettei tän valtavan vatsan kanssa tarttee elää koko loppuelämää.

Maanantaina käytiin suunnitellusti äitiyspoliklinikalla käyrillä ja verenpaineita, sokereita ja proteiineja mittauttamassa. Liekö tuo uutinen, ettei niistä vieläkään mitään vikaa löytynyt. Seuraava kontrolli perjantaina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti