perjantai 20. heinäkuuta 2012

Ruusua ja puutarhaa

Oon täs vähän aikaa katellu, et miulle on täs jonkin ajan kuluessa kerääntyny kaappeihin ihan järkyttävät määrät kaikenlaista kosmetiikkatarvetta, mm. säilöntäainetta (eco-certin sertifioimaa), emulgointiaineita, erilaisia rasvoja, hirvittävät määrät itse kerättyjä yrttejä, jotka ajan puutteen takia on jääny käyttämättä enkä niitä voi kaikkia mm. eränumeroiden puuttumisen takia yrityksenkään toiminnassa käyttää. Tänää tuli sit semmonen olo, et nyt on pakko tehä jotain, et saa noita vähän vähemmäks.

Voiteet meillä on ollu vähän aikaa loppu ja sitä meilä tuon kuopuksen takia kuluu aika urakalla, niin päätin sit tehä voidetta. Pihalla kasvaa pari ruusupuskaa ja kävin sieltä nyhtämässä pari kourallista terälehtiä. Tein pikaisen öljyuutoksen vesihauteessa: purkki täyteen ruusun terälehtiä ja päälle auringonkukkaöljyä peittymiseen asti ja vesihauteeseen pariksi tunniksi. Ja juu, yleensä öljyyn neuvotaan uuttamaan kuivatuista yrteistä, mut koska olin kuitenkin aikeissa käyttää emulgointiainetta, niin en antanut asian häiritä. Lisäksi tein haudukkeen vedestä ja ruusunterälehdistä. Kaveriksi tälle ruusuöljylle laitoin karitevoita, emulgaattoriksi BTMS:ää, paksuntajaksi ja kosteuttajaksi setyylialkoholia ja säilärin lisäsin sitten vesifaasiin, se kun on vesiliukoinen ja sopii kuumennusvaiheessakin käytettäväksi. Ajattelin tehä kerralla reilusti ja tää satsi oli niinkin huikee kuin litra. Koskaan en ennen oo tehny litraa voidetta kerralla ja vähän kyllä mietin, et mitä tästä nyt oikein tulee.

Mut tulihan siitä. Tuoksu oli kuitenkin aika mieto ja päätin sit vähän jäähdyttyään lisätä jotain. Tuosta en-käytä-yrityksen-tuotteissa -korista löytyi mm. ylang ylangin ja appelsiinin eteeririsiä öljyjä ja pirskottelin niistä voiteen sekaan. Ja ihan taivaallisen ihana tuoksu tulikin. Väriltään voide on ihan vaalea persikka. Yritin tuota voidetta kuvata, mut en mie oikeen keksi, et miten siitä jotain kivaa kuvaa sais otettua, ainakaan tähän aikaan vuorokaudesta en keksi.

Jotain kuvaa kuitenkin aattelin laittaa. Tässä muutamia puutarhakuvia eiliseltä.

Vaapukoita näyttäs tulevan paljon tänä vuonna.Miun ihka ensimmäinen luffa. Tai isoin ensimmäisistä. Saas nähä, et saanko pesusieniä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti