sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Helpotus kuivaan päänhkaan

Miulla on ollut harvinainen ongelma oman päänahan kanssa: se ei nimittäin ole rasvoittunut pariin vuoteen. Toki hiuksia on pitänyt pestä, kun niihin tarttuu kaikenlaisia hajuja mm. ruokaa tehdessä ja lasten kanssa muutenkin touhutessa. Vaikka vois ajatella, et on ihanaa, jos päänahka ei rasvotu, mut ei se ihan niinkään oo. Nimittäin sen rasvotuksen tilalla on kuiva hilse, joka pölisee jatkuvasti, vaikka hiukset olis juuri pesty tai vaikka koko päänahkaan olisi juuri tehty tunteja vaikuttanut öljyhoito.

Ehkä ihan pahimpaan helpotti miulle viime keväänä määrätty tyroksiini ja pientä apua toi se, et aloin pestä hiuksia (vaihteeksi) shikakailla. Mie vaan oon nyt viimestään allerginen shikakaille eli sitäkään en voi enää käyttää. Jopa mie kaikessa hörhöydessäni oon sortunu kokeilemaan kosteuttavaks väitettyjä kaupallisia shampoita saamatta apua.

---- Tässä välissä miun piti käyä mukana eräässä saumausprojektissa! ---

Niin, jatkuu... Mie kävin joulukuussa otattaa taas kilpirauhasarvoja ja tulosten perusteella lääkäri oli sitä mieltä, et annostusta pitää vähentää. Sitä vähensinkin ja toisaalta huomasin taas joitakin oireita tulevan, kuten sitä hulluna ympäriinsä pyörimistä, kun ei muista yhtään, mitä oli tekemässä, palelua, yms. Kävin ajankulukseni iHerbissä taas selailemassa, kun oli muutenkin tarvis kromille (yritän vähentää mässäilyä - punastuva hymiö) ja ajattelin samalla kokeilla melatoniinia, kun oon huono nukkuja. Ajattelin kattoa samalla, et mitä apua tuolla olis kilpirauhaselle ja sieltä löyty semmonen ku Thydoid Support. Klikkasin sen ostoskoriin ja ajattelin kokeilla.

Paketti tuli parin viikon päästä ja aloin tutkimaan. Tää Thyroid Support oli joku homeopaattinen juttu! Mie oon ihan oikeesti pitäny näitä vähän huuhaana tai hömpötyksenä, mut sit aattelin, et kokeillaan, kun tää kerran on maksettukin. Mie olin näitä viikon syöny ja eräänä iltana hiuksia harjatessa vain huomasin, et ne hiuset ei pölise enää sitä kuivaa hilsettä - ja ne oikeesti tuntu vähän erilaisilta! Uskomatonta, mutta totta! Ei tää päänahka varsinaisesti rasvaselta tunnu vieläkään, mut ihan selvä muutos on, enkä keksi, et mitä muuta voisin syyttää ku tuota ainetta, kun en oo muita muutoksia tehnyt ruokavalioon tai hygieniaan.

Jes, en ois viistoista vuotta sit voinu kuvitellakaan, miten onnellinen voi olla rasvoittuvasta tukasta!

Joku tarkkanäkönen huomaa, et oon laittanu oman iHerb-tunnukseni noihin linkkeihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti