torstai 31. toukokuuta 2012

Turhauma

Meille tuli joku tauti kylään viime viikolla. Ekana mies kolme päivää saikulla. Sit viikonloppuna lapset, kaikki kolme yhtä aikaa kuumeessa ja kuopus oli reilun vuorokauden yli 39 asteen kuumeessa eikä se laskenu lääkkeelläkänä ku just johonkin 38,7 asteeseen hetkeksi ja nous taas. En sit tietenkään uskaltanu nukkua, ku piti vahtaa, et se hengittää ja toisaalta semmonen kuuma patteri vieressä ei ihan nukuttanukaan kunnolla muutenkaan. A & E tokeni äkkiä ja oli maanantaina jo aika hyvässä kuosissa. O:lla laski kuume kokonaan maanantaihin mennessä, mut aika väsyny se on ollu. Ja kuten odotettavissa, mie tietenkin sairastun sit viimesenä, kun suurin osa lapsista on terveitä ja pirteitä.

Jos tää tauti ois tullu reilu pari kuukautta sitten, nii mie voisin ottaakin ihan rennosti vaan ja sairastaa. Mut ei kun tää tulee nyt, kun vihdoin pursuan energiaa ja intoa tehä asioita. Miun tekis hirveesti mieli tehä saippuaa, mut ku ei voi. GMP sanoo, ettei kipeenä saa kosmetiikkaa tehä. Ei ees, vaikka ois miten paljon ihania, vielä testaamattomia tuoksuöljyjä (joista kirjoitin yrityksen blogiin eilen). Pitäs järjestääkin ja siivoilla tuolla tehtaassa, mut en kuitenkaan uskalla mennä sinne bakteereita levittämään tässä olotilassa. Omaan käyttöön vois tehä saippuaa, mut siihen ei oo aineksia tarpeeks ja toisaalta, miulla on ihan tarpeeks saippuaa omaan käyttöön. Johonki muuhun, ku saippuaan saattas just jotain aineksia löytyäkin. Ehkä O tartteis vaikka vatkattua karitevoita? Kunhan vaan sais tuon kuusenkerkkäsiirapin pois kiehumasta tuolta.

On vaan semmonen tosi rauhaton olo kaiken tekemättömän takia. Pyörin netissä samoja paikkoja uuestaan ja uuestaan. Ku kauheest tekis miel tehä kaikkee, mut olo estää. No, löysin silti yhen uuen paikan, jossa on paljon erilaisia micoja myynnissä, joskaan sivut ei näytä toimivan kunnolla.

Koitin just delegoida vielä parin litran kerkkien keruuta miehelle, mut ei syttyny. Oisin tehny kerkkäsnapsia. Pitää tyytyä sit pelkkään kerkkäsiirappiin tai uhmata tätä oloa ja mennä ite pihalle kerkkien keruuseen. Sit kun joku tulee sisään, kun O nukkuu nyt.

Mie aattelin koristaa tätä postausta kuvalla kuusenkerkkien kiehumisesta kattilassa, mut kun se ei oikein onnistunu helposti, niin tähän tulee sit kuva miun suurimmasta luffasta (joka näyttäs kipeesti kaipaavan uutta ruukkua!). Myö ollaan taas tänä vuonna kunnostauduttu tässä kasvien kasvatuksessa, toivottavasti paremmalla onnella ku viime vuonna. Nyt ois tulossa luffan lisäks paria sorttia paprikaa, chiliä, avomaan- ja kirsikkatomaattia, ananaskirsikkaa, avomaan- ja kasvihuonekurkkuja, paria mallia kesäkurpitsaa, jättiläiskurpitsaa, steviaa, kevätsipulia, salkopapuja, purjoa, punajuurta, retiisiä, kukkakaalia ja sit peruskamaa kuten sipulia, perunaa, porkkanaa, herneitä, salaattia, basilikaa, oreganoa, persiljaa, lipstikkaa, piparminttua, ruohosipulia (piti pistää lisää, kun se tuolla raparperipenkin vieressä on kärsinyt jostain kumman syystä ruohonleikkuusta..), sitruunamelissaa, kehäkukkaa, kamomillaa ja rosmariinia. Nää on siis tänä keväänä kylvettyjä, toivottavasti vaan jaksais näitä hoitaa kunnolla, et niistä jossain vaiheessa jotain tulis ruokapöytään asti. Ja luffasta tietysti toivon jotain kylppäriin asti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti