torstai 26. toukokuuta 2011

Raparperipiirakkaa

Löysin Marttojen keskustelupalstalta niin kivan munattoman raparperipiirakkareseptin, että on pakko laittaa se tänne itelle ylös hieman mukaellen. Jos siitä on muillekin iloa, niin vielä parempi.

Makea piirakka

noin 5,5 dl vehnäjauhoja
6 tl leivinjauhetta
1,5-2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl nestettä
1 dl rasvaa

Sekoitetaan ja paistetaan 200 ° C 25 - 30 min.

Ohjeessa oli, että tulee pellillinen, mie tein keraamiseen vuokaan (⌀ n. 28 cm) ja siihen pistin raparpereja päälle. Ois voinu pistää reilusti enemmänkin, sen verran kovasti tuo kohos. Taikina oli vähän purkkamaista leipomisvaiheessa, mut valmiina mukavan kuohkeeta. Mie käytin nesteenä maitoa, mut nesteenähän voi käyttää muutakin.

Mie törmäsin joskus johonkin ruokablogiin, jossa oli hirveesti kaikenlaisia ruokaohjeita. Ihan hyviä ohjeita kaikin puolin, mut ne kuvat oli ihan kamalia. Ne ruuat - pääsääntösesti kaikki - näytti jo kerran aiemmin syödyiltä. Mie toivon, et jos miun ruokakuvat näyttää oksennukselta, nii joku siitä ystävällisesti miulle mainitsee. (Tuo piirakkakuva on kamala, mut muistanpa, et millasta piirakkaa tuolla ohjeella tuli. Toivottavasti ei kuitenkaa näytä yrjöltä kenenkään silmään.)

Tuli leivottua muutakin: sämpylöitä ja korvapuusteja (ja totesin jälleen, et ei kukaa oo seppä syntyessää tai mestari ekaa kertaa korvapuusteja leipoessa). Samaa syssyy keittelin kasvissosekeiton perunoista, kukkakaalista, purjosta ja sipulista ja tietysti juustosta ja kermasta.

Ja mitenkäs muuten voiskaan päivä päättyä, kun on leivottu huikeet leipomukset, ku saaha taloon paskatauti... Isoilla pojilla lähinnä, mie ja Oiva saatiin jostain aiemmin syödystä mukavat allergiaoireet ja ollaan raaputeltu vuorotellen päitämme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti