maanantai 21. helmikuuta 2011

Leipomuksia

Tänään ois illalla tulossa A-tuubista juttua väärennetystä ruuasta. Pitää katto, miten taas pientä kuluttajaa huijataan. Mie oon koittanu petrata taas tässä tekemällä ite. Lauantaiaamuna paistoin kolme Namasten sekaleipää erään keskustelupalstan viestiketjun innoittamana. Aivan ihanaa. Vielä kun tuo taikina säilyy jääkaapissa, niin leivän loputtua pääsee helposti nauttimaan uudesta, tuoreesta leivästä. Tänäänkin yksi leipä kävi uunissa paistumassa, samoilla lämmöillä muun ruuan kanssa.


Lauantai-iltana oli Kimmon suvun naisten saunailta ja sitä varten "leivoin" perjantaina jalkakylpypommeja. Tällä kertaa jalkakylpypallerot saivat lisukkeiksi Sensory Perfectionin Coconut Rose -tuoksua, omalta pihalta kerättyjä, kuivattuja ruusun terälehtiä, kultaista glitteriä sekä väriksi vaaleanpunaista ultramariinia. En ollut ennen käyttänyt muita kuin mp-värejä kylpypalloissa, mut ultramariini tuntu toimivan ihan kivasti myös - eikä värjännyt jalkoja.



Meillä on ollu viime aikoina ruoka monella tapaa pohdinnan alla. Liityttiin luomuruokapiiriin. Broileria meillä ei enää syödä (täältä voi lukea Ross-broilerista). Kasvisruuan syöntiä on lisätty. Naudalla on suuri hiilijalanjälki - sitäkään ei pitäis syyä. Oiva on tän vuoden puolella paljastunut sekä kala- että kananmuna-allergikoks, eli nekin on karsittu menusta. Sit pitäis vielä ajatella noita lisäaineitakin, siis sitä, miten niitä voi välttää. Kriisissä on kasvun mahdollisuus ja siihen tässä mennään. Kala - etenkin itse pyydetty - ois ollut eettisesti hyvää ja terveellistä, mut meillä ei voi tuoretta kalaa enää ees pitää samassa tilassa tuon Oivan kanssa. Luomupossu (onko semmosta?), poro ja riista vois olla mein perheessä se liha, mitä syödään sillon, kun syödään lihaa. Katellaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti